Getaria itsasoa, portua, surfa eta itsas tradizioa da. Baina, batez ere, txakolin lurraldea da. Gipuzkoako kostaldeko txoko honetan, magalak mahastiz betetzen dira, eta badirudi ozeanoan murgildu...
Bizkaiko barnealdeko bailaretan, ArmaƱongo Parke Naturaleko zimur berdeen artean, bazkari bat baino gehiago da indabada: neguaren erritmoa markatzen duen errituala da. Karrantza edo Balmaseda...
Euskal Herrian, jatea ez da elikatzea bakarrik: adiskidetasun, harrotasun eta kultura ekintza bat da. Hondarribian, Gipuzkoako kostaldeko harribitxietako batean, filosofia horrek bizia hartzen du...
Idiazabal gazta jaiotzen den lurraldea bisitatzea Euskadiko artzain-ariman murgiltzea da. Gipuzkoako Goierrin, larrez, ardi latxez eta egur-kez betetzen da paisaia. Han, mendi leunen eta harrizko...